עם WordPress.com אפשר לעצב אתרים כאלה
להתחיל

דולות בוגרות הקורס מספרות

״הבוקר פגשה אותי חברה ושאלה אותי ׳מה, את עושה עוד קורס בפרפרים בבטן??׳. אז כן, זה הקורס השלישי שלי כאן, ואם היה עוד קורס הייתי נרשמת גם אליו…
אחד הדברים שהיו לי משמעותיים בקורס ובגישה של פרפרים בבטן, היה החיבור אל מקור הכח והטוב שקיים אצל כל אחד. היכולת למצוא בתוכי, ביולדת ובבן הזוג, בצוות הרפואי, את ה"כוונה הטובה", את השאיפה לטוב ולהיטיב שנמצאת בתוכנו. אני מביאה את החיפוש הזה, של הטוב, אל העבודה שלי בהכנה ללידה, בליווי לידה, בעיבוד לידה, ובכלל כחלק מהחיים. כאשה, בת זוג, אמא, בת, אחות, נכדה, חברה ועוד.. קלישאתי אבל הקורס הזה היה לי משנה חיים״
היכולת של דנית ורחל לבוא אל עולם הלידה ממקום יותר מכיל, ופחות שיפוטי, יותר נקי ופחות ביקורתי, מופלאה בעיני, ואני מודה על הזכות להיות תלמידה שלהן.״

~  אביה

 
"התחלנו את המסע בקורס הדולות המופלא לידה כמסע, במרפסת הקסומה של דנית, מול הנוף הפסטורלי של עין כרם היפה בירושלים. 
היינו מעגל של נשים סקרניות במגוון גילים, רקעים ותקוות לשנה הזו. מולנו ישבו רחל ודנית, שופעות בתבונה, צניעות, טוב לב ורצון להוביל ולשתף אותנו במסע משנה חיים. 
סיימנו את המסע בקורס הדולות המופלא לידה כמסע, בחוף פלמחים, מול הים המהפנט בצבעי כחול-ירוק, ומבוך משורטט בחול. 
היינו מעגל של נשים קרובות ואוהבות, שכל אחת מהן עברה חוויה משנת חיים, גילתה את עצמה מחדש והגשימה חלום. איתנו ישבו רחל ודנית המדהימות, שהובילו אותנו בשנה הזאת בדרכן הרגישה והמיוחדת, בתשומת לב, באהבה ובהתכוונות, כך שכל אחת מאיתנו תיהפך להיות הדולה המיוחדת והייחודית שמתאים לה להיות. 
ובין תחילת המסע לסופו – עולם ומלואו! תהליך של גילוי עצמי, ביטוי עצמי, חיבור לחכמת הלב, תוך הבנה עמוקה של להיות כאן ועכשיו -to hold space, עבור האנשים שתהיה לנו הזכות ללוות בזמן כל כך משמעותי בחייהם.
סיפור הזן, Empty Your Cup, שדנית ורחל סיפרו/שיחקו בתחילת הקורס שלנו (הן שחקניות נהדרות…), ממשיך ללוות אותי באשר אלך. כדי ללמוד, לגדול, לגלות את עצמינו ואת כוחות הלב שלנו, עבורינו ועבור העולם שסביבנו, עלינו "לפנות מקום", להגיע "ריקים", עם "beginners mind", והרבה צניעות וענווה. 
אני מלאה בהכרת תודה והמון אהבה והערכה אליכן, רחל ודנית המדהימות!
~  תמי

״כעובדת סוציאלית, זכיתי לתמוך רבות בא.נשים, ילדים ומשפחות. קיבלתי כלים בלימודים (שני תארים) ו-15 שנות ניסיון בעבודה. בשנה אחת של קורס דולות קיבלתי כלים מעמיקים לפחות כמו בתואר שלם (אם לא יותר). לימוד מתוך אהבה, הכלה וקבלה, הבנה אמיתית ומעמיקה של מהי אמפתיה, וכמה היא יכולה להשפיע על קשר וחווייה. קיבלתי כלים כדי לתמוך בנשים, ובלי צל של ספק, גם כלים לחיים שלי כאדם, כאישה״

~אילונה

״״מה זה ׳לידה כמסע׳ עבורי? זו תורת רחם עמוקה ויקרה שהוציאה אותי למסע אליי, פנימה. לגלות מי אני ואיך אני מביאה, או יותר נכון לומר מוציאה את האני, מליווי של יולדת? מוציאה את כל הדעות הקדומות והאמונות שלי על לידה בפרט ועל החיים בכלל ופשוט להיות שם עבור היולדת. בענווה גמורה, להיות עבורה איפה שהיא צריכה אותי, איפה שהאבא צריך אותי, בדיוק במקום הזה – שם אני נכנסת. ברכות, מתוך אמונה ביולדת ומה שטוב לה.
בנוכחות עמוקה מלאת לב, בלי שום תחכום. רק לב.
מסע שלימד אותי עליי, על חיבור שמיים וארץ שבתוכי. על הנוכחות שבה אני רוצה לחיות, ולהחיות. לשהות בה.
מסע שהזכיר לי שאני לא תמיד יודעת ואפשר ואפילו רצוי להגיד 'אולי'.. מסע שהוא חוויה בכל הרבדים הקיימים, לא רק דיבורים והסברים אלא ממש לחיות את הדברים, להבין אותם ברגליים, לחוש אותם בידיים וככה גם להעביר ליולדת, למצוא איתה כלים שנכונים עבורה מתוך התנסויות שמדמות את כל המסע הזה שנקרא לידה. והכל, בעגלגלות נשית על פופים ואוירה ביתית ואינטימית.
ממש לא כסאות סטודנט קשוחים ולוח שכותבים עליו מלא מילים! מלא רוך ונשיות.
מסע שבחרתי לצאת אליו מתל אביב בהריון ואחרי הלידה, לנסוע שעה וחצי כל צד ולינוק בשקיקה את התורה המתוקה הזו של לידה כמסע. זכיתי.״

~ נועם מרים

״התחלתי את השנה בחיפושים.
חיפשתי דירה, חיפשתי עבודה, חיפשתי בן זוג. והיה לי עוגן אחד קבוע בלו"ז – הקורס ב"פרפרים בבטן". לא ידעתי כמה העוגן הזה יהיה לי משמעותי..
כבר במפגש הראשון סכר הדמעות נפתח לרווחה. הרגשתי שהגעתי למרחב של אהבה, עם המון לבבות ועיניים טובות, כל אחת מגיעה עם סיפור אחר, ממקום אחר, והמרחב שנוצר בזכות רחל ודנית (שאין כמוהן❤️) נותן מקום לכל רגש שעולה.
מצאתי מרחב מאוזן, בו לא מפחדים להסתכל לאמת בעיניים, בלי לנפח או לצמצם אותה, לתת לה את המקום המגיע לה, בתוספת יד על הגב ולב אוהב. למדתי, שיש עוד הרבה כלים בעולם שעוזרים לי להיות קשובה – לעצמי, לסביבה שלי.
מצאתי את עצמי מספרת לחברים, ממעגלים שונים ורבים, על השופט והקורבן, על הפרשנות שאנחנו מוסיפים לחוויות שלנו, ועל התקווה שיכול להיות אחרת בעזרת לב נוסף שעובר איתנו את הדרך.
מודה על הזכות להצטרף לקהילת הדולות, דרך המקום המיוחד הזה!ממליצה בחום על הקורס, לכל מי שמוכנה ורוצה לעבור מסע, בלידה, ובכלל בחיים, עם אומץ והרבה חמלה״.

~ עדי

״קצת משוגע! אבל כל כך שווהההה… לנסוע ממג׳דל שמס בצפון הארץ, באופן שבועי, לירושלים לשנה שלמה, לקורס דולות ומדריכות הכנה ללידה, בגישת ׳לידה כמסע׳, עם רחל ודנית וקבוצת הנשים המהממת. הכל הרגיש לי נכון, טוב, נוח ומדהים, עם כל המסע הלא פשוט והלא מובן מאליו…. הכל היה מבפנים. השתניתי המון השנה. עברתי מהפכה בחיים שלי האישיים והמקצועיים, בזכות גישת ׳לידה כמסע׳… צמחתי, גדלתי, התבגרתי, התמקצעתי, למדתי, צחקתי, נהניתי… אשמח ללמוד איתכן עוד ועוד…״

~ לאנה

"כשפגשתי את דנית ורחל בפעם הראשונה הן הסבירו שלקורס קוראים לידה כמסע- לא הבנתי והאמת קצת חששתי… לא באמת הבנתי את המשמעות של צרוף המילים לידה כמסע ואיך זה קשור אליי.
למרות החששות צללתי לתוך הקורס בלי להסתכל אחורה. ואיזה מזל, הקורס לקח אותי ממש כמו שהן אמרו לתוך מסע.
מעבר לזה שהקורס חיזק אותי בדרכי להיות דולה, הוא גם שינה לי את ההסתכלות על החיים.. לקחתי המון מהדברים שלמדנו בקורס ואני מרגישה שאני פוגשת אותם כל יום!
למדתי מהקורס כמה זה חשוב להיות בענווה ולהגיע לכל זוג ממקום נקי, מחבק ותומך. גיליתי כמה שהחיים מלאים ב"לא נודע" ולנו נשאר להיות בכאן ועכשיו ולהתקדם לאט לאט.
אני מרגישה כל כך בת מזל שעברתי את הדרך בדיוק ככה, כי הגישה בפרפרים בבטן היא כל כך מיוחדת..
זכיתי לשבת מדי שבוע במעגל עם נשים חזקות, מלאות אמפטיה, בלי שיפוטיות עם המון הכלה ואהבה, מתוך הבנה שכדי להיות דולה צריך להעמיק ולהבין מאיזה מקום כל אחת מגיעה ומה יש לה להביא איתה.
אז תודה לכן דנית ורחל על האפשרות להכנס פנימה, למצוא בעצמי דברים שהיו עמוק בפנים, לעבור את המסע ולקבל כלים כדי לצאת החוצה עם היכולת והרצון לתת לאחרות.
כבר מחכה בציפייה לקורס הבא איתכן.

~ יערה

״מהפגישה הראשונה עם רחל ודנית הרגשתי שהגעתי למקום הנכון. תחושת בטן שהוכיחה את עצמה לאורך השנה. הלימודים ב"פרפרים בבטן", לא נתנו לי רק את הכלים להיות דולה מכילה ותומכת, אלא גם כלים ושיעורים לחיים עצמם ששינו את חיי ואת ההסתכלות שלי על החיים ועל התהליכים שאני עוברת בהם, הוסיפו ראייה חומלת יותר על עצמי ועל העולם ככלל.
גישת "לידה כמסע" היא דרך חיים, ורחל ודנית מוסיפות לה את ההסתכלות החומלת, ומלאת האמפתיה שלהן על עולם הלידה ועל החיים בכלל, בסבלנות ורגישות אין קץ לכל אחת ואחת ממשתתפות הקורס, הן מגישות את תובנות החיים מלאות החוכמה שלהן ושוזרות אותן לכדי שקית, שאותה אנו לוקחות כצידה לדרך למסע שלנו ולליווי שלנו.״

~ יהודית

״תחושת הבטן שאמרה לי שזה המקום הנכון מהמפגש הראשון, והתחושה הזאת רק הלכה והתעצמה. דנית ורחל יצרו יחד, מרחב למידה שהוא גם מקצועי וממוקד וגם בית שבו אפשר לצלול ולחקור, לברר ולהעמיק פנימה.
הידע המקצועי שרכשתי הוא חשוב והכרחי. אבל ההזדמנות לפגוש את עצמי דרך שפה של נוכחות והקשבה, של חשיפה והתבוננות על העולם הפנימי שלי, על היכולות והכוחות הגלויים והנסתרים הנמצאים בי, היא המתנה שקיבלתי מהן. זה קורס שהוא הרבה מעבר ללרכוש מקצוע. מי שמחפשת ללמוד מבפנים, זה המקום.

~ הדר

בתמונה: עץ-מבוך שהדר יצרה לעבודת הסיום שלה בקורס על דימויים ויזואליים ללידה קיסרית

״כשנרשמתי לקורס דולות ציפיתי לקבל בעיקר ידע טכני, במקום זה מצאתי את עצמי לומדת שאין נכון או לא נכון לכל אישה ושאין דרך אחת נכונה. למדתי בצורה כל כך חזקה כמה אמפתיה היא כלי חשוב בלידה ובחיים.
המתנה הכי גדולה שהייתה לי בקורס הייתה ההבנה שכל אישה היא שונה ומיוחדת.
לא האמנתי שבתוך קורס דולות אזכה לכאלה עומקים בנפש ולעבודה פנימית כל כך חזקה ומשמעותית"

~יוכי

״היה רגע בקורס שבו הבנתי שהוא הרבה מעבר לרק ליווי לידה – שזה בפני עצמו עצום ומטורף –  הוא בעצם לידה מחדש של עצמי, מסע מעמיק אל מעבר לדפוסים ולפחדים שלי אל תוך נשמתי…יש לו השפעה על כל רובד בחיי, ילדים, זוגיות, עבודה, חברים ומשפחה. מה שהכי הפתיע אותי בקורס זה איך דנית ורחל מעבירות תכנים מעמיקים ומשמעותיים דרך החוויה (את רוב תכני הקורס). התהליכים שעברנו חלחלו לכל תא בגופי ובתודעתי ובטוחה שישארו תמיד…כמו חווית לידה

~   שירלי

שלושה דורות בקורס הכנה ללידה יעל עם בתה הילה, ונכדתה אלה

בתמונה: שלושה דורות בקורס דולות, יעל עם בתה הילה ונכדתה אלה

״קורס שבבוקרו, הפעלת הגוף, משחררת נשימות שנעצרו זה זמןאני יוצאת בתחילת היום למסע אל הלא נודע וחוזרת – בכל פעם – עם תובנות לחיים וחיזוקים. תרומה שמיושמת מיידית בקשר עם לקוחותי, עבודתי וביחס להחלטות יומיומיות הנדרשות ממני כהורה.
גיליתי נשים חכמות שנותנות את ליבן לסייע ליולדות באופן מקצועי ומשכיל. דנית ורחל בנו קורס מפתיע ומלמד לליווי ליולדות, ולחיים בכלל״
~    יעל

״היו הרבה רגעים בקורס, למשל במפגש על הארכיטיפים, כשדיברנו על ׳לוחמת האהבה׳, שמקבלת את המציאות כמו שהיא, שהרגשתי שהתכנים ממש נוגעים בי, שהם מתאימים להרבה רגעים בחיים, בזוגיות, ביחסים בעבודה, ביחסים חברתיים, ואני מרגישה שזה נותן לי המון כלים משמעותיים מאוד״
~  הילה

״קורס דולות בפרפרים בבטן – זה קודם כל לעשות מקום לעצמך, למי שאת, למה שאת מביאה לעולם – לתחושות, לרצונות, לתשוקות. וגם לפחדים והחששות, לשופט הפנימי ששוכן בכל אחת מאיתנו. זה מסע אישי ללמוד להכיר את עצמי – ומכאן לצאת ללוות נשים במסע הלידה שלהן. הכלים והמסרים שאנחנו מקבלות בקורס הם לא רק לרגע שאנחנו מלוות נשים ביצירת חיים, הם השראה לחיים עצמם…
למדתי בקורס להסתכל על הכוונה הטובה של א/נשים, להבין ביחד איתן מה מניע אותן, ואיך אפשר לעבוד מתוך זה לקראת הצעד הבא (בהריון, בלידה ובחיים).
אחד השיעורים החשובים שלמדתי מגישת ׳לידה כמסע׳ הוא לדעת שאני עושה הכי טוב שאני יכולה, ויחד עם זאת – יש דברים שלא בשליטתי… עכשיו בתור דולה אני רואה כמה ביטחון זה נותן לנשים.״

~ טלי

~  טלי

״… מעגל נשים, מרקעים שונים ומגוונים, בשלל שלבי חיים, וכולנו באנו ללמוד איך לתמוך בנשים בתקופות המרגשות והרגישות בחייהן וקיבלנו כל כך הרבה מעבר.
בהחלטה של רגע התחלתי את הקורס, החלטה שהתגלתה כאחת המשמעותיות שבחרתי – זה קורס שהוא מתנה לכל מי שרק תסכים לפתוח את הלב למסע הזה…"

~ אביה ב

״…לא ידעתי למה אני נכנסת, בעיקר שמעתי על ׳לידה כמסע׳, וזה כבר משך אותי כי הבנתי שיהיה ערך מוסף ללימוד. לא הבנתי עד כמה…
למדנו איך ללוות ולהיות שם עבור זוגות בדרך ללידה, עבור היולדת וגם עבור בן הזוג.
אבל מעל הכל אלו הכלים המיוחדים שלמדנו לא רק לתמיכה הפיזית אלא לא פחות חשוב לתמיכה הרגשית.
לדעת איך להתמודד ברגעים בהם נדמה שאין מוצא ועדיין לחשוב מה הדבר הטוב הבא.
זה כלים לחיים.

~ רעות

״מתוך תהליך אישי שעברתי, הגעתי להבנה שכחלק מארגז הכלים שלי, אני רוצה להיות גם דולה. חיפשתי קורס דולות שימשיך את התהליך, שיתן ידע, ויהיה מקצועי ומעשי, ויחד עם זה מחובר לגוף, לנפש, ללמידה דרך החוויה.
וזה בדיוק מה שמצאתי בקורס הדולות בפרפרים בבטן.
תוך כדי הקורס גיליתי גם את הגישה המיוחדת של ׳לידה כמסע׳, שיש בה תפיסה בריאה ורכה למסע הלידה בפרט, וכדרך חיים בכלל.ממליצה בחום ״

~ שירי

"קורס הדולות הזה הוא לא קורס של ידע מהסוג הרגיל של לבוא לשבת ללמוד. הוא קורס עם ידע הרבה יותר עמוק בהבנת האדם/היולדת.
קורס חווייתי שאין לי דרך לבטא אותו במילים. אבל אנסה…
למדתי לא להיות שיפוטית כלפי אחרים ובמיוחד לא כלפי עצמי.
לראות את הכוונה הטובה שבדברים שקורים או שנאמרים.
להיות אמפטית כלפי הסובבים אותי.
לדעת כאב מהו ולהתמודד איתו.
אין ספק שמעבר לרצון הגדול ללוות לידה בא לי לחוות שוב לידה בעצמי, כדי להתמודד בעזרת הכלים הגדולים שקיבלתי בקורס המדהים הזה. עכשיו, עם כל הכלים הטובים שדנית ורחל העניקו לי, אני יכולה ללוות לידות בצורה הטובה ביותר"

~ רחלי

״אני לא יודעת להיות דרך מגע. לפחות כך חשבתי…
בקורס למדנו (גם) על חכמת המגע. על חכמת הלהיות.
גיליתי אותן בתוכי״

~  רותי

צילום: תום ברקאי

אם יש משהו שהבנתי מהקורס הזה הוא להטיל ספק, לשאול שאלות. להפסיק לחשוב שאני יודעת משהו עבור מישהי אחרת. לשאול את מי שמולי מה היא צריכה? ומה יעזור לה?

צניעות וחקירה – תנועות ככ חשובות שאם רק נעצור להקשיב להן נדע ככ הרבה. הגעתי כשאני חושבת שאני יודעת ומלאה ואני יוצאת עם הרבה אולי ?!

מעולם לא חשבתי שאי ודאות תיהיה עבורי משהו שנוח לי להיות בו ובזכות לידה כמסע אני מבינה עד כמה זה אפשרי.

יוצאת למסע שלי כדולה עם ארגז כלים מלא, עם המון ביטחון ביכולת שלי לשאול שאלות ולהיות שם בהקשבה עבור היולדת הבאה.

תודה דנית ורחל על מסע מופלא בעולמות מרתקים״.

~ ליהיא

״היה מפגש אחד שתרגלנו איך להקשיב. ישבנו אחת מול השנייה, כשבת הזוג בתפקיד היולדת ואני הדולה. לשבת להקשיב ,להיות שם, גם אם זה לא בדיוק מה שנעים לי לשמוע. זה כח גדול ולעיתים מה שיולדת צריכה. שהדולה תהיה שם, תקשיב, היא לא חייבת להסכים איתה, אבל פשוט להיות איתה ברגע שלה״

~ תום
בתמונה: ארכיטיפ הציידת בפליימוביל, מתוך עבודה של תום

Every week I look forward to the doula course… as it is a״
welcome break from the hustle and bustle of life.  It’s like the silences between musical phrases, the pause in a poem. Danit and Rahel lead us on a journey – one that touches and challenges our minds, hearts and souls. Together we explore in depth all that is needed to be supportive and accompany women as they journey to birth.
As our beloved Inanna journeys to the land of the unknown, so too we  journey to new experiences and return anew, changed, ״miraculously sacred
Amy ~

"לידתם של בניי הביאה אותי לצומת בה הרגשתי שאני רוצה לעשות משהו אחר וחדש בחיים שלי. זמן רב שאלתי את עצמי מהו הדבר החדש הזה שמבקש להתגלות דרכי?
עד שחרש חרש התגנב לו לתוך חיי תחום חדש ומרתק ומצאתי את עצמי משוחחת יותר ויותר עם נשים לקראת הלידה שלהן.
גיליתי מסתורין וקסם מאוד גדולים בתוך עולם ההכנה ללידה והלידה שקורא לי לצלול אליו ודרכו להעניק מהמתנות שלי לעולם.
בעקבות מפגש אקראי עם מיילדת שהסתכלה לי עמוק בעיניים ואמרה לי "את הולכת להיות דולה" התגלגלתי לקורס דולות של דנית ורחל המופלאות מלאות החכמה והניסיון.
ידעתי בחוש שהלידה היא מסע של חניכה עבורנו הנשים ורציתי לרכוש ידע וכלים לעזור לנשים להתייחס ללידה שלהן כהזדמנות של פז לעבור אירוע מכונן של שינוי, גדילה, התפתחות ורכישה של חכמת לב עמוקה ורחבה שיכולה לשנות את החיים מקצה לקצה. ובאמת, בקורס דולות ׳לידה כמסע׳ צללנו עמוק לתוך עולמות הלידה. חקרנו והתבוננו על האירוע הזה מהמון זוויות, בכדי לעזור ליולדות לשנות את נקודת המבט על אירוע הלידה שלהן ולהסתכל עליו בעיניים חדשות ורעננות, עם המון רכות גמישות חמלה והקשבה עמוקה פנימה, ומתוך הבנה ששינוי נקודת המבט נותן כוחות נוספים לצלוח בנוכחות ובטוב את הלידה.
מאחלת בכל ליבי לעוד ועוד נשים להיחשף לידע המדהים הזה, בכדי להתכונן טוב יותר ללידה של ילדיהן ושלהן, כנשים חזקות מלאות יופי ועוצמה אין סופית״.

~ אביגיל


"…בנוסף לליווי בלידות עצמן קיבלנו בקורס גם הכשרה של מדריכות הכנה ללידה – התמודדות עם כאב, ניווט בתוך ה׳לא נודע׳ בעזרת המבוך, להיות בכאן ועכשיו והדבר הטוב הבא, וגם איך להיות במודעות לצרכים רגשיים של שני בני הזוג.
זכיתי להתנסות בסטאז׳ עם אחי ואשתו לפני הלידה הראשונה שלהם. שניהם לקראת סיום לימודי רפואה. הם הגיעו למפגש במחשבה שכנראה שלא אחדש להם הרבה, לאור הידע שצברו בלימודים ונדהמו לגלות עד כמה זה היה שונה ומכין ללידה ולהורות בצורה יוצאת דופן ושונה לגמרי ממה שהכירו!
שמחה ומודה על ההזדמנות ללמוד להיות דולה ומדריכת הכנה ללידה ללידה בגישת לידה כמסע ובמיוחד עם רחל ודנית וכל הנשים המקסימות שהיו איתי, ב׳פרפרים בבטן׳ 😊״

~ פני

חזרה לקורסים שלנו
על המנחות של הקורס

%d בלוגרים אהבו את זה: